Coaching

Als je ergens in vastloopt of je hebt het gevoel dat je belemmert wordt in het doen wat je wilt doen, kan ik je hierbij helpen. Door middel van coaching ga ik samen met jou kijken wat precies je hulpvraag of doel is en hoe jij dit kunt oplossen of bereiken. Ik help jou dus, zodat jij uiteindelijk jezelf kan helpen.

Ook wanneer je jezelf beter wil leren kennen, om er zo achter te komen wat wel/niet bij je past, kun je bij mij terecht.

Een coach kan je net dat extra stapje laten zetten of je een duwtje in de rug geven als je dit nodig hebt. Een coach helpt je om het beste uit jezelf te halen.

Jongeren- en volwassen coaching

Ik ben een life coach wat betekent dat ik me richt op alle facetten van het leven waarin iemand vast zou kunnen lopen. Hierbij maak ik een onderscheid in de doelgroep jongeren en volwassenen. Dit doe ik, omdat ik denk dat de leefwereld van jongeren om andere dingen vraagt dan volwassenen. Tijdens mijn werkzaamheden in de jeugdzorg heb ik kunnen zien welke problemen jongeren tegen kunnen komen, hoe hun leefwereld eruit ziet en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Ook de positie waarin zij op dat moment zitten, nog (net) geen volwassene, maakt het soms lastig om te weten hoe je problemen op te lossen. Hier kan ik steun en advies in geven.

Door ook veel met ouders en andere betrokkenen te werken, heb ik ook veel kennis opgedaan als het gaat over hulp aan volwassenen. Hierbij kan het gaan over problemen in de gezinssituatie, maar ook in relaties, op werkgebied, op financieel gebied of op emotioneel gebied. Samen gaan we onderzoeken wat jij nodig hebt, om je weer goed te voelen en/of je problemen de baas te worden.

Hoe dan?

Maar wát doe ik dan precies? Eigenlijk leer ik je op een andere manier naar jezelf en je situatie te kijken. Omdat ik los sta van jouw omgeving en jouw situatie, kan ik er op een neutrale manier naar kijken en je op die manier andere perspectieven geven. Op deze manier ontstaan er mogelijkheden in plaats van het ‘vastdenken’ waarmee je op problemen stuit. 
Dit doe ik vooral door het stellen van vragen en daarmee je denkpatronen te onderzoeken. Samen gaan we hier kritisch naar kijken om hier bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen in te ontdekken. Vervolgens gaan we kijken hoe je deze om kunt buigen naar overtuigingen die je wél helpen om verder te komen. 

I was served lemons, but I made lemonade” – Beyoncé